فرش سجاده ای کاشان - سجاده فرش مسجد فرش سجاده ای کاشان - سجاده فرش مسجد .

فرش سجاده ای کاشان - سجاده فرش مسجد

فرش سجاده ای مساجد ( سجاده فرش محرابی ) نمادی از وحدت و یگانه پرستی

فرش سجاده ای مساجد ( سجاده فرش محرابی ) نمادی از وحدت و یگانه پرستی

 

سجاده فرش مسجد یا فرش سجاده ای به عنوان یک نمونه‌ی بارز از جنبه‌های مراسم عبادت در هنر می‌باشد؛ این فرش‌های ویژه برای نماز که تلفیقی از هنر و عبادت است، فرش نماز ، فرش محرابی ، فرش سجاده و … نیز نامیده می‌شود.


هنگامی که نمازگزاران در مساجد و نمازخانه‌ها مشغول نماز خواندن هستند، نیاز به یک فضای تکرار شونده و به تقلید از یکدیگر در داخل مسجد و نمازخانه هست تا به طور نمادین مؤمنان و نمازگزاران را از دنیای بیرون برای ارتباط با خدای یگانه جدا کند. سجاده فرش یا فرش سجاده ای که برای نمازگزاران پهن می شود، در واقع این نیاز را کاملا برآورده می‌کند.

 


تاریخچه‌ی بافت فرش سجاده ای ( سجاده فرش )  توسط مسلمانان در طول تاریخ:

 


در قرون وسطی، بافت فرش سجاده ای برای نماز در کشورهای اسلامی رایج شده بود، که این نشان از ارتباط و پیوند نزدیک بین دین و زندگی روزمره‌ی مردم داشت.

قدیمی ترین نمونه‌های سجاده فرش را می‌توان در مینیاتورهای ایرانیان در نیمه‌ی اول قرن چهاردهم و همچنین نیمه‌ی اول قرن پانزدهم رویت کرد.

هنرمندان ایتالیایی دوره رنسانس در نیمه‌ی دوم قرن 15 همچون جیووانی بلینی، ویتور کارپچو و لورنزو لوتو، فرش سجاده ترکی را بر روی بوم‌های خود منقوش کرده‌اند، که این امر موجب پارادوکس فرهنگی نادری شده بود.

 


فرش سجاده مسجد در قرن‌های 16 و 17:

در قرن‌های 16 و 17، فرش سجاده های  مجلل ایرانی نمود پیدا کردند. سجاده فرش ها هم در کارگاه‌های بزرگ با استفاده از الگوهای هنرمندان و هم در خانه‌های روستایی توسط مردم عادی بافته می‌شدند. اما هر کسی که این فرش سجاده ای را می‌بافت – چه یک بافنده‌ی حرفه‌ای و چه یک خانم خانه دار عادی در حومه‌ی دورافتاده – همیشه یک جزء اجباری و جدانشدنی را در برداشت و آن قوس یا طاقی بود که بر روی فرش محرابی مسجد به تصویر کشیده می‌شد؛ این قوس برگرفته از طاق محراب و یا فرورفتگی در دیوار محراب به عنوان جایگاه اصلی در مسجد بود که نمازگزاران به سوی آن نماز خود را به پا می‌داشتند.

 


طرح‌های سجاده فرش یا فرش سجاده ای امروزی:

فرش مسجد امروزی به صورت رول سجاده فرش و به صورت پیوسته و پشت سرهم بافته می‌شود؛ این رول‌ها توسط نصاب در داخل مسجد نصب می‌شود و هر جایی که نیاز باشد مثل ستون‌ها، فرش سجاده ای برش خورده و دوردوزی می‌گردد. نمونه رول فرش محرابی مسجدی:

فرش سجاده ای مساجد ( سجاده فرش محرابی ) نمادی از وحدت و یگانه پرستی


برچسب: سجاده فرش، فرش سجاده ای، فرش سجاده، سجاده فرش مسجد، فرش مسجد، فرش سجاده ای مساجد،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ساعت: ۰۴:۳۸:۴۴ توسط:موسوی موضوع: فرش سجاده ای نظرات (0)

چگونگی نگهداری از فرش سجاده ای مساجد

همواره دوست داریم فرش ماشینی را که برای منزل یا سجاده فرش مسجد و نمازخانه که خریداری می‌کنیم تا سال‌های سال کیفیت اولیه‌ی خود را از دست ندهد و نیاز به تعویض نداشته باشد.

برای افزایش طول عمر فرش ابتدا باید سعی کنید که فرش ماشینی با جنس نخ خوب انتخاب کنید؛ به طور کلی باید بگوییم که در بین نخ‌های به کار رفته در بافت سجاده فرش یا فرش خانگی، جنس نخ اکریلیک بهترین کیفیت و همچنین بالاترین قیمت فرش را دارا می‌باشد؛

در مرحله‌ی بعد از خرید، شما باید نحوه‌ی نگهداری از فرش سجاده ای یا خانگی را بلد باشید تا به افزایش طول عمر آن کمک کنید که در این مقاله راه‌های صحیح مراقبت و شستشوی فرش را برای شما تشریح می‌کنیم.

 فرش سجاده ای - سجاده فرش کاشان

نکات نگهداری از فرش سجاده ای

هنگام خرید فرش از یک شرکت معتبر دارای استاندارد، برچسب یا لیبلی در پشت فرش ماشینی قرار دارد که چند نکته‌ی کوتاه در مورد مراقبت از فرش در آن گفته شده است ولی در این‌جا به طور کامل و مفصل روش‌های نگهداری از فرش سجاده ای مساجد و یا سایر فرش‌های خانگی را برایتان توضیح می‌دهیم:

1. از تابش مستقیم نور آفتاب بر روی سجاده فرش یا فرش ماشینی منزل جلوگیری کنید؛ چراکه نور مستقیم و شدید آفتاب به مرور زمان باعث رنگ‌پریدگی فرش شما خواهد شد. برای این کار می‌توانید جلوی پنجره‌ی مساجد یا نمازخانه‌ها از کرکره یا پرده‌ی ضخیم استفاده کنید.

2. در صورت امکان هرچند وقت یکبار فرش‌ها را به بیرون ببرید تا در معرض جریان هوا قرار گیرند و به اصطلاح هوادیده شوند؛ دقت داشته باشید که برای مدت زمان زیادی جلوی نور مستقیم خورشید قرار ندهید و چند ساعت تا حداکثر نصف روز کافیست.

3. سعی کنید پشت فرش سجاده ای یا فرش خانگی را هر از چندگاهی در معرض آفتاب قرار دهید؛ دلیل این کار این است که پشت فرش محل بسیار مناسبی برای انواع حشرات ریز از جمله بید و موریانه است و همچنین محیط تاریک پشت فرش مکان مناسبی برای رشد انواع قارچ‌ها و کپک‌ها می‌باشد. نور آفتاب باعث از بین بردن همه‌ی این عوامل مضر می‌باشد که به سلامت و دوام عمر فرش کمک بسزایی می‌کند.

4. تا جایی‌که امکان دارد از گذاشتن انواع گلدان‌ها روی فرش و یا کنار آن خودداری کنید؛ چراکه بیش‌تر پوسیدگی‌های فرش مسجد و فرش منزل به دلیل آب‌های اضافی پای گلدان‌ها می‌باشد. در صورت استفاده از گلدان حتما از زیرگلدانی مناسبی را برای آن قرار دهید و اطراف آن را همواره تمیز و مرتب نگاه دارید.

5. برای نگه‌داری فرش در انباری، حتما آن‌را لوله کرده و نفتالین یا تنباکو در میان آن قرار دهید و سپس در صورت امکان در یک پارچۀ نخی یا کتانی بپیچید.

6. از چسب زدن به ریشه‌های فرش مسجدی یا فرش خانگی جهت جلوگیری از پخش شدن آن‌ها و یا آلودگی خودداری کنید چرا که آثار این چسب‌ها ممکن است روی فرش باقی بماند و به مروز زمان به آن آسیب بزند.

7. بهتر است که دو سر ریشه‌های فرش ماشینی را گره بزنید تا به مرور شکافته نشوند. در ضمن، خود ریشه‌ها را حتی المقدور، داخل پارچه یا چرم گذاشته و آن‌ها را بدوزید تا ریشه‌ها محفوظ بمانند.

8. زمینی که قرار است فرش سجاده ای بر روی آن گسترده شود نباید سطح آن گچی، خاکی و یا آهکی باشد و حتما فرش‌ها باید روی سطح صاف و یکنواخت پهن گردد.

9.اگر قصد نظافت یا گردگیری مسجد و یا نمازخانه را دارید حتما در و پنجره‌ها را باز بگذارید تا گرد و غبار ناشی از نظافت بر روی فرش‌ها ننشیند.

10. توصیه می‌شود چنانچه سجاده فرش در فضای کاملا دربسته قرار دارد (یا فرش خانگی در اتاق‌های کاملا دربسته قرار دارد) هفته‌ای یک‌بار درها و پنجره‌ها را باز کنید تا از نظر بیدخوردگی و یا سایر عوامل مانند رطوبت، دور نگه داشته شوند.

11. به محض این‌که فرش آسیب دید، مثلا قسمتی از آن نخ‌نما شد، حتما توسط یک رفوگر فرش ترمیم شود تا محل صدمه دیده به مرور زمان بیش‌تر نشود.

12. اگر غذا و یا نوشیدنی‌هایی مثل نوشابه بر روی فرش ریخت، بلافاصله آن قسمت را شستشو و خشک بنمایید.

 

نحوه‌ی صحیح شستشوی فرش

اگر قصد شستشوی فرش محرابی مسجد و یا قالی منزل را دارید، حتی‌الامکان آن را به شرکت‌های معتبر قالیشویی جهت شستشو بسپارید؛ به این دلیل که شرکت‌های قالیشویی از دستگاه‌های مخصوص جهت شستشو و خشک کردن فرش استفاده می‌کنند. ولی اگر خودتان خواستید فرش‌ها را بشویید، حتما نکات زیر را رعایت بفرمایید:

زمانی‌که می‌خواهید فرش‌ها را برای شستشو جمع کنید (چه فرش مسجد سجاده ای و چه فرش 12 متری و 9 متری خانگی)، از تاکردن آن‌ها جدا خودداری کنید و حتما آن‌‎ها را رول کرده و سپس جابجا نمایید. تاکردن فرش ممکن است باعث ترک خوردگی و یا شکستگی آن شود.

ابتدا گرد و غبار فرش را بگیرید و بعد از آن شستشو کنید. می‌توانید با تکاندن قالی و یا به وسیله‌ی یک چوب محکم، ضرباتی را به فرش وارد کنید تا گرد و خاک آن گرفته شود.

شستن فرش سجاده ای با مواد پاک کننده‌ای که دارای خاصیت اسیدی هستند باعث کم دوامی و از بین رفتن فرش می‌گردد. به عنوان شوینده از صابون‌های کم اسید و یا شامپوهای مخصوص فرش استفاده کنید.

بهتر است قالی شسته شده را در حالت سراشیبی قرار دهید که آب آن کاملا گرفته شود و مدت کوتاهی، هم روی فرش و هم پشت فرش را در معرض نور آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود. حتما دقت داشته باشید فرش ماشینی کاملا خشک شده باشد و بعد جمع‌آوری کنید چون اگر مقداری آب در قالی بماند باعث تغییر رنگ و آسیب به فرش می‌شود. (نکته: برای خشک کردن فرش، استفاده از حرارت مستقیم مثل بخاری، شومینه، رادیاتور و … می‌تواند مضر باشد.)

 

نحوه‌ی رفع پرز سجاده فرش

جهت از بین بردن پرز فرش ماشینی سجاده ای که تازه خریداری کرده‌اید، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

از جاروبرقی‌های با مکش بالا استفاده کنید.

با نم‌دار کردن جاروهای حصیری، چند روز پشت سرهم آن را بر روی فرش مسجدی یا خانگی بکشید.

یک فرچه‌ی مخصوص و یا دستمال نسبتا زبر را کمی خیس کنید و از راه خاب فرش ماشینی بر روی آن بکشید.

برای خواندن مقالات بیشتر و همچنین دیدن طرح فرش سجاده ای مساجد به سایت کارخانه فرش سبحان مراجعه کنید:

https://pariscarpet.com/articles/


برچسب: فرش سجاده ای، فرش سجاده، نگهداری فرش سجاده ای،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۲۴:۰۸ توسط:موسوی موضوع: فرش سجاده ای نظرات (0)

قیمت فرش سجاده ای مسجد ( قیمت سجاده فرش مساجد و نمازخانه‌ها )

 

قیمت فرش سجاده ای مسجد یا قیمت سجاده فرش برای مساجد و نمازخانه‌ها همواره تحت تاثیر چند فاکتور تعیین می‌گردد.

 

هزینه‌ی فرش سجاده برای مساجد و نمازخانه‌ها را می‌توان به دو قسمت اساسی تقسیم کرد: 

    هزینه‌های بافت یا تولید فرش سجاده‌ای

    هزینه‌های پس از بافت فرش سجاده‌ای

 

که در زیر هر یک را به تفصیل توضیح می‌دهیم:

  

جنس نخ سجاده فرش در تعیین قیمت فرش سجاده ای مسجد

 

جنس نخ، عامل مهمی در تعیین قیمت فرش سجاده ای مسجد می‌باشد. نخ به کار رفته در بافت فرش‌های سجاده انواع مختلفی دارد که معمولا فقط دو مورد از آن‌ها در بافت فرش مساجد به کار می‌رود:

 

    نخ پلی استر: به این نخ، نخ درصددار نیز گفته می‌شود؛ نخ پلی استر بعد از مدتی مانند موکت کوبیده می‌شود و سفت می‌شود؛ این نخ فاقد پرز می‌باشد چون حالتی شبیه به پلاستیک دارد.

    نخ اکریلیک: نخ اکریلیک نرمتر است (که مناسب نمازگزاران می‌باشد) و همچنین دارای دوام بیشتری است. این نخ در مقایسه با پلی استر دارای پرز می‌باشد.

 

نکته‌ی مهم: نخ اکریلیکی که در تولید سجاده ‌فرش‌ها استفاده می‌شود، به صورت هیت ست شده (Heat set) می‌باشد و تقریبا بدون پرز است.

جنس نخ سجاده فرش در تعیین قیمت فرش سجاده ای مسجد

 

 

تعداد شانه‌ی سجاده فرش

 

دو مورد متداول تعداد شانه در فرش‌های سجاده‌ای شامل 500 شانه و 700 شانه می‌باشد.

 

به زبان ساده ‌باید گفت که هر چه تعداد شانه‌ی فرش بیشتر باشد، فرش دارای بافت ریزتری خواهد بود که شبیه به فرش‌های دستبافت به نظر می‌رسد و اصطلاحا آن‌ها را دستبافت گونه می‌نامند.

تعداد شانه سجاده فرش در تعیین قیمت فرش سجاده ای مسجد

 

 

میزان تراکم فرش سجاده

 

به زبان ساده می‌توان گفت که هر چه تراکم فرش سجاده‌ای بالاتر باشد، فرش دارای فشردگی بیشتر و وزن بالاتری خواهد بود که در نتیجه سجاده فرش عمر بیشتری خواهد داشت. پس هر چه شانه و تراکم سجاده فرش بالاتر باشد در نتیجه قیمت فرش سجاده ای مسجد نیر بالاتر است.

تراکم سجاده فرش در تعیین قیمت فرش سجاده ای مسجد

 

 

با توجه به موارد ذکر شده جدول زیر را مشاهده بفرمایید:

ردیف       شانه        تراکم       جنس نخ  درجه کیفی

1              440         800         نخ درصددار            B

2              500         800         صددرصد اکریلیک B+

 3             500         1000       صددرصد اکریلیک A

4              500         1200       صددرصد اکریلیک A

5              700         2100       صددرصد اکریلیک A+

6              700         2250       صددرصد اکریلیک A++

 

نکته‌ی مهم: خریداران باید این را در نظر بگیرند که همواره مقدار بیشتری از متراژ مورد نیاز بافته می‌شود (چیزی در حدود 5 درصد) که به اصطلاح “پرتی” نامیده می‌شود.

 

پیشنهاد ما: با توجه به رفت و آمد زیاد در مساجد (به علت پاخور بالا) و همچنین با توجه به بازخورد مشتریان سجاده فرش، پیشنهاد شرکت فرش سجاده ثریای کویر کاشان موارد 5 و 6 جدول بالا می‌باشد که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

بررسی هزینه‌های پس از بافت فرش جهت تعیین قیمت سجاده فرش مسجد

 

1) هزینه‌ی حمل فرش از محل کارخانه تا محل مسجد یا نمازخانه‌ی مورد نظر

 

2) هزینه‌ی نصب و اجرای فرش سجاده شامل برش و دوردوزی

 

موارد بالا از جمله هزینه‌هایی می‌باشند که خریداران محترم (هیئت امنای مساجد) باید در نظر بگیرند، اما شرکت فرش سجاده‌ی ثریا کویر کاشان معمولا با توجه به متراژ و مسافت، بخشی از هزینه‌های پس از بافت (یا حتی کل هزینه‌های پس از بافت) را متقبل می‌شود.

 

از آنجاییکه برای نصب و دوردوزی سجاده فرش باید افراد کاربلد این کار را انجام دهند، در واقع شرکت ثریا کویر کاشان یک نصاب ماهر را جهت نصب فرش‌های سجاده می‌فرستد و هزینه‌ی آن کاملا به عهده‌ی خود شرکت خواهد بود.

 

چگونه از قیمت فرش سجاده ای ( قیمت سجاده فرش مسجد و نمازخانه ) مطلع شویم؟

 

قیمت فرش سجاده ای ثریا کویر کاشان با توجه به جنس نخ، تعداد شانه و میزان تراکم سجاده فرش، برای هر متر مربع از 85.000 تومان تا 195.000 تومان می‌باشد؛ البته در نظر داشته باشید که ما فرش سجاده زیر قیمت 95.000 تومان را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم به دلیل اینکه از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و سعی کنید که اگر قصد خرید پایینترین مبلغ فرش سجاده‌ای را دارید حداقل 95.000 تومان را  انتخاب نمایید.

 

اما در نظر داشته باشید که قیمت فرش اصلا ثبات ندارد و جهت مطلع شدن از قیمت روز آن با ما تماس بگیرید؛ با توجه به انواع هزینه‌هایی که در تولید سجاده فرش مساجد در بالا به آن اشاره شد، شما می‌توانید فرش سجاده‌ی مورد نظرتان را با توجه به جدول بالا انتخاب کنید و از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما تماس بگیرید و هنگام تماس با ما (تلفنی و یا از طریق شبکه‌های اجتماعی) حتما 4 مورد زیر را ذکر کنید:

 

    تعداد شانه‌ی فرش سجاده‌ای مورد نظر شما

    تراکم سجاده فرش مورد نظر شما

    متراژ محل مورد نظر شما (مسجد – نمازخانه – مصلی و …)

    شهری که مسجد در آن واقع گردیده

 

جهت آگاه شدن از قیمت فرش سجاده ای از طریق شبکه‌های اجتماعی تلگرام، واتس اپ، سروش: 09133768144

 

جهت آگاه شدن از قیمت سجاده فرش از طریق تماس صوتی: 09133768144

 

جهت آگاه شدن از قیمت فرش مسجد و نمازخانه از طریق ایمیل: [email protected]

 

 


برچسب: قیمت فرش سجاده ای، قیمت فرش سجاده، قیمت سجاده فرش، قیمت فرش مسجد،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۴۴:۳۷ توسط:موسوی موضوع: فرش سجاده ای نظرات (0)

فرش سجاده ای کاشان

فرش سجاده ای کاشان

فرش سجاده ای ترکیبی بی نظیر از مذهب و هنر اسلامی می‌باشد که فضایی معنوی و روح بخش را برای مساجد و نمازخانه‌ها به ارمغان می‌آورد.

کاشان که در استان اصفهان و به فاصله‌ی حدود 260 کیلومتری از تهران واقع شده است به عنوان شروع کننده و همچنین پایتخت سجاده فرش در ایران شناخته می‌شود.

 فرش سجاده ای کاشان

فرش سجاده ای کاشان همیشه مورد زبانزد عموم بوده است؛ در گذشته با فرش‌های محرابی دستباف که امروزه موجب شکوه و جلال موزه‌های اسلامی می‌باشد و همچنین امروزه که با صادرات انبوه فرش سجاده ماشینی به سایر کشورهای اسلامی، مایه‌ی افتخار ایران می‌باشد.

 

شروع بافت فرش سجاده ای در ایران

در گذشته بافت فرش سجاده ای در ایران به شکل دستباف و با الیاف کاملا طبیعی نظیر پشم و ابریشم صورت می‌گرفته است، اما با گسترش و توسعه‌ی ماشین آلات بافندگی و همچنین پیدایش الیاف مصنوعی نظیر پلی استر و اکریلیک، تولید سجاده فرش به صورت ماشینی آغاز گردید.

آغاز بافت فرش ماشینی سجاده ای در ایران به پیش از از انقلاب و به اوایل دهه‌ی پنجاه خورشیدی باز می‌گردد. اولین قالی ماشینی تولید داخل در کارخانه‌های مخمل و ابریشم کاشان توسط دستگاه‌های مخملبافی و با الیاف مصنوعی بافته شدند که این فرش‌ها دارای وزن سبکی بودند و همچنین نخ خاب کوتاهی داشتند.

سجاده فرش سجاده ای 

با استقبال نسبتا خوبی که مردم ایران از فرش‌های ماشینی به عمل آوردند، صنایع نساجی و کارخانه‌های فرش روز به روز بیشتر شدند که به جرات می‌توان گفت امروزه بالای 90% درصد از قالی‌های مصرفی در ایران به صورت ماشینی و با الیاف مصنوعی هستند.

همچنین در حال حاضر بسیاری از مسجدها، مصلی‌ها، امامزاده‌ها، نمازخانه‌ها و حسینیه‌ها توسط تولیدات فرش سجاده ای ماشینی مفروش گردیده‌اند.

هم اکنون بیش از 1000 کارخانه‌ی فرش در شهرک‌های صنعتی کاشان نظیر راوند و آران و بیدگل وجود دارند که به بافت انواع فرش ماشینی، فرش سجاده، گلیم، گبه و ... مشغول می‌باشند.

 

رایج‌ترین نخ‌‌های مورد استفاده در فرش سجاده ای کاشان

الیاف (جمع واژه‌ی لیف) رشته‌های بلند و نازکی شبیه مو هستند که از استحکام و انعطاف پذیری کافی برای تهیه‌ی نخ قالی برخوردار هستند. الیاف، طی انجام عملیات ریسندگی در صنایع بزرگ نساجی تبدیل به نخ و آماده‌ی بافت سجاده فرش می‌شوند.

فرش سجاده ای ماشینی

الیاف فرش سجاده ای کاشان را با توجه به جنسشان، می‌توان به دو دسته تقسیم نمود:


الیاف طبیعی:
الیافی هستند که در طبیعت وجود دارند و بشر نقشی در تولید آن‌ها ندارد؛ الیاف طبیعی نیز به دو بخش گیاهی و حیوانی تقسیم می‌شوند؛ پرکاربردترین الیاف طبیعی در سجاده فرش شامل موارد زیر می‌باشند:

جوت
پنبه
پشم
ابریشم


الیاف مصنوعی:
الیاف مصنوعی الیافی هستند که در طبیعت وجود ندارند و توسط بشر تولید می‌شوند؛ پرمصرف‌ترین الیاف مصنوعی مورد استفاده در فرش سجاده ای موارد زیر می‌باشند:

اکریلیک
پلی استر
پلی پروپیلن
نایلون

به لحاظ تاریخی، سجاده فرش‌ها تا قبل از زمان پیدایش الیاف ساختگی و مصنوعی، با استفاده از الیاف کاملا طبیعی تولید می‌شدند؛ الیاف ساخته شده توسط بشر تاثیر قابل توجهی در صنعت بافت فرش سجاده داشتند؛ لازم به ذکر است که الیاف نساجی را نیز با توجه به طولشان به دو دسته‌ی الیاف یکسره و الیاف منقطع تقسیم بندی می‌کنند.

فرش سجاده

فرش سجاده ای خوب چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

نکات مهم هنگام خرید فرش سجاده


مهم‌ترین نکته‌ای که در خرید فرش سجاده ای کاشان باید توجه داشت، برچسب یا لیبلی است که باید پشت سجاده فرش الصاق شده باشد.

جنس نخ خاب:
جنس نخ خاب یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب یک فرش سجاده می‌باشد و با توجه به محل استفاده و مقدار هزینه‌ای که می‌خواهیم پرداخت کنیم مشخص می‌شود.

امروزه عموما فرش‌هایی با جنس اکریلیک، پلی پروپیلن، پلی استر و غیره تولید می‌شود. در جاهایی که با رطوبت زیاد سر و کار داریم از فرش‌هایی که پرز آن‌ها از پلی پروپیلن (با توجه به اینکه جذب آب ندارند) استفاده شود. از لحاظ قیمت معمولا فرش‌های پلی پروپیلن و پلی استر ارزان‌تر و فرش‌های اکریلیک گران‌تر می‌باشد.

جنس نخ تار:
جنس نخ تاری که در انواع فرش سجاده ای استفاده می‌شود شامل نخ‌هایی با الیاف پنبه و پلی استر است. بهترین نوع نخ تار، نخ پنبه‌ای است.

جنس نخ پود:
جنس نخ پودی که معمولا استفاده می‌شود جوت می‌باشد و ممکن است بسته به نوع سجاده فرش از انواع دیگر نخ‌ها مثل پنبه نیز استفاده شود.

تراکم شانه در متر:
این ویژگی از فاکتورهای مهم یک فرش سجاده ای می‌باشد و آن تراکم نخ تار را نشان می‌دهد و هرچه مقدار آن بیشتر باشد نشان دهنده‌ی ظریف‌تر شدن فرش سجاده می‌باشد.

تراکم پود در متر:
این ویژگی نیز از فاکتورهای مهم فرش سجاده به شمار می‌رود و معمولا تراکمی که در بازار فروش فرش ماشینی به کار می‌رود در واقع تراکم پود در متر می‌باشد.

تراکم گره در متر مربع:
تراکم گره عبارت است از تعداد گره در یک متر مربع سجاده فرش که از فاکتورهای مهم کیفی قالی است و هرچه این مقدار در یک فرش سجاده ای بیشتر باشد، پرتر و متراکم‌تر خواهد شد.

 فرش سجاده

ارتفاع نخ خاب:
عبارت است از طول نخ پرز یا خاب که بعد از زمینه بافته شده و باید طبق آنچه که اظهار شده، باشد.

ابعاد فرش:
ابعاد باید در برچسب فرش سجاده ای قید گردد.

نام و کد طرح:
نام و کد طرحی که سجاده فرش بر اساس آن بافته شده باید مشخص گردد.

شرایط نگهداری:
آگاهی‌های ضروری جهت نگهداری صحیح و مناسب شامل روش شستشو، روش خشک کردن و عبارت "از گذاشتن اجسام داغ بر روی فرش خودداری شود" می‌باشد.

درجه فرش:
چنانچه در برچسب، فرش سجاده درجه یک اظهار گردد باید عاری از عیوب غیر مجاز باشد.

 

فرش سجاده ای درجه یک باید فاقد چه عیوبی باشد:


رفوی قابل رویت
تاب خوردگی کناره
شکستگی نقشه
پارگی نخ تار به صورت مشهود
پارگی نخ پود به صورت مشهود
پارگی نخ خاب به صورت مشهود
نایکنواختی و سایه روشن موضعی رنگ
سوختگی آهار در پشت فرش سجاده ای و تغییر رنگ آن
پشت ریختگی نخ خاب به صورت مشهود
سرکجی سجاده فرش بیش از یک درصد در طول، عرض و قطر
سوزنی شدن نخ خاب به علت نفوذ آهار به روی فرش ماشینی

ریزش آهار از پشت فرش سجاده

اشتباه طراحی نخ خاب به صورت مشهود
اشتباه طراحی چله
ناصاف بودن کناره‌های فرش سجاده ای

دورنگی به صورت مشهود
روده شدن نخ پود
نایکنواختی تراش و زبری سطح سجاده فرش به صورت مشهود
انتخاب رنگ مناسب برای سجاده فرش

در مورد انتخاب رنگ باید به نکات زیر توجه نمود:

از رنگ‌های مورد علاقه‌ی خود استفاده کنید، چون احساسات شما مهم است و نشان دهنده‌ی شخصیت شماست.
نور و ابعاد مسجد و رنگ وسایل به کار رفته در نمازخانه را در نظر بگیرید.
برخی از بخش‌های مسجد و نمازخانه، چه از طریق هوا و چه در نتیجه‌ی رفت و آمدهای زیاد، در معرض گرد و غبار و آلودگی قرار می‌گیرد. باید سعی شود این گرد و خاک در روی کف پوش با توجه به رنگ آن، بدنما و زننده به چشم نیاید.
بعضی از رنگ‌ها می‌توانند این عیب را در خود پنهان کنند تا لحظه به لحظه در معرض دید قرار نگیرند. بهتر است در این قبیل جاها، از طرح‌ها و یا ترکیب‌های لکه لکه یا خال خال استفاده گردد.
در قسمت‌هایی که رفت و آمد کم است و مشکل گرد و خاک بسیار کم یا احیانا در حد صفر است، می‌توان از رنگ‌های روشن فرش سجاده ای کاشان استفاده نمود.
کف پوش محل‌های پر رفت و آمد باید دارای رنگ‌های تیره‌تر با بافت‌های متنوع و طرح‌های گوناگون باشد.

فرش سجاده ای مسجد


روش‌های مراقبت و نگهداری از سجاده فرش

الیاف فرش ماشینی می‌تواند گرد و غبار و باکتری و آلودگی‌ها را مخفی کند که با گذشت زمان این عمل سبب فرسودگی فرش سجاده ای شما می‌گردد. نظافت مرتب یکی از امتیازاتی است که ما گاهی اوقات فراموش می‌کنیم و آن می‌تواند:

باعث طولانی شدن عمر سجاده فرش شما شود.
یک تازگی و منظر خوب به اتاق شما می‌دهد.
باعث می‌شود که اتاق بوی بهتری بدهد.
گرد و غبار را از افرادی که از آسم و آلرژی رنج می‌برند، دور کنند.
در زیر چند نکته‌ی مهم جهت مراقبت و نگهداری از فرش سجاده ای کاشان را برای شما لیست کرده‌ایم:

روی فرش خود قبل از جارو کشیدن کمی نمک پاشیده و اجازه دهید برای یک ساعت نمک روی سجاده فرش بنشیند، نتیجه‌ی این عمل براق شدن فرش سجاده پس از جارو کشیدن می‌باشد.
یک تکه یخ را در فرورفتگی به جا مانده از وسایل مسجد بگذارید سپس اجازه دهید که آب شود این عمل سبب می‌شود که الیاف فرش ماشینی پر شود و دوباره بایستد.
از قرار دادن فرش سجاده ای در مکان مرطوب یا در معرض نور مستقیم خورشید خودداری نمایید.
اندازه‌ی سجاده فرش را متناسب با مکان مورد استفاده انتخاب نمایید تا از تا خوردن آن جلوگیری گردد.
از گذاشتن اجسام داغ و اتو کردن البسه بر روی فرش ماشینی خودداری نمایید.
از قرار دادن وسایل گرمازا از جمله بخاری به طور مستقیم بر روی فرش سجاده خودداری نمایید که باعث زرد شدن رنگ آن می‌شود.
به منظور جلوگیری از سایش موضعی و یکنواخت ماندن سجاده فرش، آن را هر چند وقت یک بار سر و ته نمایید.
اسباب و اثاثیه‌ی سنگین نظیر میز را در دوره‌های زمانی متفاوت تغییر مکان دهید تا از ایجاد فشردگی موضعی در سطح فرش سجاده ای جلوگیری گردد.
برای پیشگیری از سر خوردن آن روی سطح صاف و صیقلی از ترمز فرش استفاده نمایید.
هنگام جا به جا کردن و حمل و نقل فرش سجاده، آن را رول نمایید. با توجه به اینکه تا کردن به قالی آسیب می‌رساند از تا کردن آن جدا خودداری نمایید.
در فرش‌های اکریلیک جهت رفع پرز آزاد سطح قالی، در ابتدای استفاده چندین بار آن را با جاروی دستی خیس، جارو نمایید.
از پهن کردن فرش ماشینی روی سطح ناهموار و برجسته که باعث سوراخ شدن و پارگی آن می‌شود اجتناب نمایید.
هرگز سجاده فرش را مرطوب رها نکنید زیرا سبب شکسته شدن آن می‌شود و تکه تکه به نظر می‌رسد.
قبل از اینکه روی فرش سجاده ای راه بروید اجازه دهید که قالی کاملا خشک شود، زمان دوازده ساعت توصیه می‌شود.

 


روش‌های از بین بردن لکه‌های فرش سجاده ای

به منظور از بین بردن لکه‌های روی فرش سجاده ای، هرکدام از لکه‌ها که قابل برداشتن باشند به محض ایجاد لکه، سریعا ماده‌ی لکه زا را با قاشق تمیز جمع کنید. بعد از هر عمل لکه زدایی با روش‌های زیر محل لکه را به وسیله‌ی پارچه‌ی سفید و تمیز خشک نمایید و در صورت پاک نشدن لکه، عمل لکه زدایی را تکرار نمایید.

برای لکه‌های شیر و ماست، دارو (شربت)، شکلات، روغن خوراکی، تخم مرغ، ادرار، خون، استفراغ، رنگ پلاستیک و چسب چوب، شامپو فرش را در آب ولرم حل و کف حاصل را به وسیله‌ی پارچه‌ی سفید و تمیز روی محل لکه، مالش دهید.
برای لکه‌های آب میوه، نوشابه، شربت، چای و قهوه، نسکافه، سس و بستنی، پارچه سفید و تمیز آغشته به مایع سرکه سفید را روی محل مالش داده و پس از تمیز شدن لکه محل را با آب و شامپو مالش دهید.
برای لکه‌های شمع (پارافین) واکس و چسب مایع، پارچه‌ی سفید و آغشته به الکل سفید را روی محل لکه مالش دهید.
برای لکه‌های لاک ناخن، رژ لب، دوات و ماژیک، پارچه‌ی تمیز آغشته به استون را روی لکه مالش دهید.
برای لکه‌های رنگ روغنی، پارچه‌ی سفید آغشته به تینر فوری را روی محل لکه مالش دهید. با توجه به آتش زا بودن تینر در هنگام استفاده، دقت کافی به عمل آورید و اقدامات ایمنی را به کار گیرید.
برای لکه‌های ایجاد شده با آدامس آن را با یک تکه یخ به حالت منجمد درآورده و با دقت از روی فرش سجاده جدا کنید.
برای نواحی لکه‌های کم رنگ، همه‌ی محلول‌های تمیز کننده را امتحان کنید. لکه‌های چربی یا روغن را، بلغور (آرد ذرت) یا جوش شیرین می‌تواند جذب کند؛ طی یک شب بر روی لکه پخش و با جاروبرقی جارو کنید.

سجاده فرش سجاده ای کاشان


نکاتی جهت شستشوی سجاده فرش ماشینی

 

بهترین گزینه برای شستشوی فرش سجاده ای، استفاده از قالی شویی‌های کاملا معتبر است.

ولی اگر شخصا می‌خواهید اقدام نمایید قبل از شستشو باید گرد و غبار از سطح یا لابلای سجاده فرش زدوده و برای این کار بهتر است از جارو برقی با مکش بالا استفاده شود. بهتر است برای شستشو، فرش ماشینی را در محلی شیب دار پهن کرده و سطح آن را کاملا با آب ولرم (تا 40 درجه‌ی سانتی گراد) خیس نمایید، سپس محلولی از شامپوی فرش و آب ولرم تهیه کرده و به وسیله‌ی اسفنج کلیه‌ی نقاط فرش سجاده را بشویید. پس از اتمام، سطح آن را با آب طوری شستشو دهید که مواد شوینده به طور کامل از فرش سجاده ای خارج گردد. جهت شستشوی سطح فرش ماشینی از وسایلی مانند برس‌های سیمی و یا زبر استفاده نشود زیرا باعث آسیب دیدگی می‌شود. هرگز از مواد شوینده که دارای جوهر نمک، اسید و یا ترکیبات مشابه می‌باشند استفاده نکنید. همچنین در مورد فرش‌های پشمی از مواد قلیایی قوی و مواد سفید کننده استفاده نکنید. برای جلوگیری از چروک شدن فرش سجاده ای هنگام خشک کردن، آن را در محلی با شیب تند قرار دهید یا به صورت صاف آویزان نمایید و همچنین قالی را در محل‌هایی که هوا جریان دارد آویزان کنید.

نکته: در هنگام شستشوی سطوح زیر فرش سجاده (مثل سرامیک، سنگ و غیره) از موادی که خاصیت اسیدی و یا قلیایی قوی دارند استفاده نشود، چون احتمال باقی ماندن مواد مذکور در محل شستشو وجود دارد که باعث پارگی فرش ماشینی می‌شود.

 

Resource: https://farshvare.com/%D9%81%D8%B1%D8%B4-%D8%B3%D8%AC%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B4%D8%A7%D9%86/


برچسب: فرش سجاده ای کاشان ; فرش سجاده ای ; فرش سجاده ; فرش سجاده کاشان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ساعت: ۱۱:۲۱:۴۳ توسط:موسوی موضوع: فرش سجاده ای نظرات (0)

فرش سجاده ای برای مسجد - خرید مستقیم سجاده فرش کاشان از کارخانه

فرش سجاده ای برای مسجد - خرید مستقیم سجاده فرش کاشان از کارخانه

فرش سجاده ای برای مسجد کاشان از محبوبترین سجاده  فرش‌ها می‌باشد. در کاشان بالای 2000 کارخانه‌ی فرش وجود دارد که به عنوان بزرگترین تولید کننده‌ی فرش ماشینی در ایران می‌باشد.

فرش سجاده ای برای مسجد طرح رضوان از محبوبترین و قدیمی ترین طرح‌های فرش محرابی است که در رنگبندی‌های متنوع تولید می‌شود. فروش سجاده فرش مستقیما از کارخانه و بدون واسطه صورت می‌گیرد.

فرش سجاده ای برای مسجد - خرید مستقیم سجاده فرش کاشان از کارخانه

فرش مسجد با دارا بودن طرح یکدست و منظم، زیبایی منحصربفردی به فضای داخلی مساجد و نمازخانه‌ها می دهد و همچنین نظم و هماهنگی خاصی به صفوف نمازگزاران می دهد.
ما مفتخر هستیم که با استفاده از الیاف مرغوب و درجه یک که از سوی آزمایشگاه‌های معتبر نساجی تایید می‌گردد، فرش سجاده ای مناسب و زیبنده برای مساجد و نمازخانه ها و دیگر اماکن متبرکه تولید کنیم.


برچسب: سجاده فرش، فرش سجاده ای برای مسجد، فرش سجاده، فرش مسجد، فرش سجاده ای،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ آذر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۵۵:۲۳ توسط:موسوی موضوع: فرش سجاده ای نظرات (0)