فرش سجاده ای کاشان - سجاده فرش مسجد فرش سجاده ای کاشان - سجاده فرش مسجد .

فرش سجاده ای کاشان - سجاده فرش مسجد

چگونگی نگهداری از فرش سجاده ای مساجد

همواره دوست داریم فرش ماشینی را که برای منزل یا سجاده فرش مسجد و نمازخانه که خریداری می‌کنیم تا سال‌های سال کیفیت اولیه‌ی خود را از دست ندهد و نیاز به تعویض نداشته باشد.

برای افزایش طول عمر فرش ابتدا باید سعی کنید که فرش ماشینی با جنس نخ خوب انتخاب کنید؛ به طور کلی باید بگوییم که در بین نخ‌های به کار رفته در بافت سجاده فرش یا فرش خانگی، جنس نخ اکریلیک بهترین کیفیت و همچنین بالاترین قیمت فرش را دارا می‌باشد؛

در مرحله‌ی بعد از خرید، شما باید نحوه‌ی نگهداری از فرش سجاده ای یا خانگی را بلد باشید تا به افزایش طول عمر آن کمک کنید که در این مقاله راه‌های صحیح مراقبت و شستشوی فرش را برای شما تشریح می‌کنیم.

 فرش سجاده ای - سجاده فرش کاشان

نکات نگهداری از فرش سجاده ای

هنگام خرید فرش از یک شرکت معتبر دارای استاندارد، برچسب یا لیبلی در پشت فرش ماشینی قرار دارد که چند نکته‌ی کوتاه در مورد مراقبت از فرش در آن گفته شده است ولی در این‌جا به طور کامل و مفصل روش‌های نگهداری از فرش سجاده ای مساجد و یا سایر فرش‌های خانگی را برایتان توضیح می‌دهیم:

1. از تابش مستقیم نور آفتاب بر روی سجاده فرش یا فرش ماشینی منزل جلوگیری کنید؛ چراکه نور مستقیم و شدید آفتاب به مرور زمان باعث رنگ‌پریدگی فرش شما خواهد شد. برای این کار می‌توانید جلوی پنجره‌ی مساجد یا نمازخانه‌ها از کرکره یا پرده‌ی ضخیم استفاده کنید.

2. در صورت امکان هرچند وقت یکبار فرش‌ها را به بیرون ببرید تا در معرض جریان هوا قرار گیرند و به اصطلاح هوادیده شوند؛ دقت داشته باشید که برای مدت زمان زیادی جلوی نور مستقیم خورشید قرار ندهید و چند ساعت تا حداکثر نصف روز کافیست.

3. سعی کنید پشت فرش سجاده ای یا فرش خانگی را هر از چندگاهی در معرض آفتاب قرار دهید؛ دلیل این کار این است که پشت فرش محل بسیار مناسبی برای انواع حشرات ریز از جمله بید و موریانه است و همچنین محیط تاریک پشت فرش مکان مناسبی برای رشد انواع قارچ‌ها و کپک‌ها می‌باشد. نور آفتاب باعث از بین بردن همه‌ی این عوامل مضر می‌باشد که به سلامت و دوام عمر فرش کمک بسزایی می‌کند.

4. تا جایی‌که امکان دارد از گذاشتن انواع گلدان‌ها روی فرش و یا کنار آن خودداری کنید؛ چراکه بیش‌تر پوسیدگی‌های فرش مسجد و فرش منزل به دلیل آب‌های اضافی پای گلدان‌ها می‌باشد. در صورت استفاده از گلدان حتما از زیرگلدانی مناسبی را برای آن قرار دهید و اطراف آن را همواره تمیز و مرتب نگاه دارید.

5. برای نگه‌داری فرش در انباری، حتما آن‌را لوله کرده و نفتالین یا تنباکو در میان آن قرار دهید و سپس در صورت امکان در یک پارچۀ نخی یا کتانی بپیچید.

6. از چسب زدن به ریشه‌های فرش مسجدی یا فرش خانگی جهت جلوگیری از پخش شدن آن‌ها و یا آلودگی خودداری کنید چرا که آثار این چسب‌ها ممکن است روی فرش باقی بماند و به مروز زمان به آن آسیب بزند.

7. بهتر است که دو سر ریشه‌های فرش ماشینی را گره بزنید تا به مرور شکافته نشوند. در ضمن، خود ریشه‌ها را حتی المقدور، داخل پارچه یا چرم گذاشته و آن‌ها را بدوزید تا ریشه‌ها محفوظ بمانند.

8. زمینی که قرار است فرش سجاده ای بر روی آن گسترده شود نباید سطح آن گچی، خاکی و یا آهکی باشد و حتما فرش‌ها باید روی سطح صاف و یکنواخت پهن گردد.

9.اگر قصد نظافت یا گردگیری مسجد و یا نمازخانه را دارید حتما در و پنجره‌ها را باز بگذارید تا گرد و غبار ناشی از نظافت بر روی فرش‌ها ننشیند.

10. توصیه می‌شود چنانچه سجاده فرش در فضای کاملا دربسته قرار دارد (یا فرش خانگی در اتاق‌های کاملا دربسته قرار دارد) هفته‌ای یک‌بار درها و پنجره‌ها را باز کنید تا از نظر بیدخوردگی و یا سایر عوامل مانند رطوبت، دور نگه داشته شوند.

11. به محض این‌که فرش آسیب دید، مثلا قسمتی از آن نخ‌نما شد، حتما توسط یک رفوگر فرش ترمیم شود تا محل صدمه دیده به مرور زمان بیش‌تر نشود.

12. اگر غذا و یا نوشیدنی‌هایی مثل نوشابه بر روی فرش ریخت، بلافاصله آن قسمت را شستشو و خشک بنمایید.

 

نحوه‌ی صحیح شستشوی فرش

اگر قصد شستشوی فرش محرابی مسجد و یا قالی منزل را دارید، حتی‌الامکان آن را به شرکت‌های معتبر قالیشویی جهت شستشو بسپارید؛ به این دلیل که شرکت‌های قالیشویی از دستگاه‌های مخصوص جهت شستشو و خشک کردن فرش استفاده می‌کنند. ولی اگر خودتان خواستید فرش‌ها را بشویید، حتما نکات زیر را رعایت بفرمایید:

زمانی‌که می‌خواهید فرش‌ها را برای شستشو جمع کنید (چه فرش مسجد سجاده ای و چه فرش 12 متری و 9 متری خانگی)، از تاکردن آن‌ها جدا خودداری کنید و حتما آن‌‎ها را رول کرده و سپس جابجا نمایید. تاکردن فرش ممکن است باعث ترک خوردگی و یا شکستگی آن شود.

ابتدا گرد و غبار فرش را بگیرید و بعد از آن شستشو کنید. می‌توانید با تکاندن قالی و یا به وسیله‌ی یک چوب محکم، ضرباتی را به فرش وارد کنید تا گرد و خاک آن گرفته شود.

شستن فرش سجاده ای با مواد پاک کننده‌ای که دارای خاصیت اسیدی هستند باعث کم دوامی و از بین رفتن فرش می‌گردد. به عنوان شوینده از صابون‌های کم اسید و یا شامپوهای مخصوص فرش استفاده کنید.

بهتر است قالی شسته شده را در حالت سراشیبی قرار دهید که آب آن کاملا گرفته شود و مدت کوتاهی، هم روی فرش و هم پشت فرش را در معرض نور آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود. حتما دقت داشته باشید فرش ماشینی کاملا خشک شده باشد و بعد جمع‌آوری کنید چون اگر مقداری آب در قالی بماند باعث تغییر رنگ و آسیب به فرش می‌شود. (نکته: برای خشک کردن فرش، استفاده از حرارت مستقیم مثل بخاری، شومینه، رادیاتور و … می‌تواند مضر باشد.)

 

نحوه‌ی رفع پرز سجاده فرش

جهت از بین بردن پرز فرش ماشینی سجاده ای که تازه خریداری کرده‌اید، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

از جاروبرقی‌های با مکش بالا استفاده کنید.

با نم‌دار کردن جاروهای حصیری، چند روز پشت سرهم آن را بر روی فرش مسجدی یا خانگی بکشید.

یک فرچه‌ی مخصوص و یا دستمال نسبتا زبر را کمی خیس کنید و از راه خاب فرش ماشینی بر روی آن بکشید.

برای خواندن مقالات بیشتر و همچنین دیدن طرح فرش سجاده ای مساجد به سایت کارخانه فرش سبحان مراجعه کنید:

https://pariscarpet.com/articles/


برچسب: فرش سجاده ای، فرش سجاده، نگهداری فرش سجاده ای،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۲۴:۰۸ توسط:موسوی موضوع: فرش سجاده ای نظرات (0)